budda-klein

Wijsheid

Blog...

Kindermisbruik.....praat erover!!!

Open zijn over misbruik is niet gemakkelijk, maar wel heel erg nodig om ervoor te zorgen dat de opgelegde geheimen geen geheimen meer hoeven te zijn. Slachtoffers moeten zich weer veilig durven voelen! Veilig om te uiten wat er in hen leeft. Veilig om te zijn wie ze zijn, ook na misbruik. 

Vanuit onze eigen ervaringen als slachtoffer en moeder van een slachtoffer,  is onze diepste wens dat door meer openheid van ouders en slachtoffers de stilte doorbroken wordt! Dankzij wilskracht en doorzettingsvermogen hebben mijn dochter en ik dit trauma weten om te buigen tot iets positiefs en kijken we samen uit naar een mooie toekomst. Liefde, vertrouwen, herkenning maar vooral het delen van onze pijn en gevoelens hebben ervoor gezorgd dat wij deze geheimen een plek hebben kunnen geven in ons leven.

Het is onze missie om het taboe rondom de geheimen van kindermisbruik te doorbreken. Jij kunt hierbij helpen door meer openheid, duidelijkheid en vertrouwen te geven!

Hoe? Door onze Facebook pagina “PratenOverSeksueelMisbruik” te ondersteunen en ons te volgen. Maar ook door dit bericht te delen! Via Twitter, Facebook, Hyves, LinkedIn of per e-mail. Of gewoon door onze hartenkreet als uitgaanspunt te nemen in gesprekken met moeders op het schoolplein.

Het belangrijkste is dat het bespreekbaar wordt. Dat mensen zich herkennen in deze oproep en erkenning willen/durven te geven door hun verhaal ten gehore te brengen.

Ook al zijn er geen concrete cijfers bekend over misbruik, er zijn in je omgeving overal mensen die zelf zijn misbruikt of iemand kennen die deze ervaring heeft. Stichting SKPA zegt bijv. dat van de 30 kinderen in een klas er tenminste 1 kind slachtoffer is van kindermisbruik. Daar schrik je toch van of niet…??

Ook de kranten staan keer op keer helaas vol met vreselijke berichten over kindermisbruik.

Dit is waarom wij het zo belangrijk vinden dat kinderen zich beseffen dat ze deze geheimen niet met zich mee hoeven te dragen. Geef kinderen de kans, moed en vertrouwen om het openbaar te durven maken.

Ieder kind verdient een mooie toekomst! Heel erg bedankt, delen=helen!!

Liefdevolle groet,

Lisa & Angelic ♥

 

www.facebook.com/pratenoverseksueelmisbruik               

Ga naar het Blog overzicht

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen